Ausgang | Art

Aina Mercader

Coordinadora i gestora de projectes expositius i esdeveniments culturals, periodista especialitzada en arts visuals, curadora d'exposicions, tasques de redacció i edició


Com a coordinadora he treballat en la museïtzació de les Cases Barates del Bon Pastor, un projecte impulsat pel Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), inaugurat el març de 2023, i, entre altres, en les exposicions Expedient 2619. Art en dipòsit - Mataró 1936-2023 (Museu de Mataró, Ca l’Arenas i Can Serra, 2023),  Acció! 125 anys de cinema a Mataró (Museu de Mataró, Can Marfà, 2022 -2023), Alimentar Barcelona. Ciutat, proveïment i salut (MUHBA, Saló del Tinell i capella de Santa Àgata, 2021-2022); El Camp de la Bota, de Francesc Abad (MUHBA, capella de Santa Àgata, 2019) o La ferida d'Hipercor. Barcelona 1987 (Fabra i Coats – Espai Zero, 2017-2018).

Com a comissària, he curat les exposicions Volaverunt. Els gravats de Goya (Museu de Mataró, Ca l’Arenas, 2021-2022) amb intervencions d'Irene Solà, Marcos Prior, Anna Dot i la Compañía La Soledad); Miralls de pedra, d'Enrique Asensi (Museu de Montserrat, 2018); Contra Arranz-Bravo (Fundació Arranz-Bravo, 2015), Tot serà oblidat, de Pierre Marquès (Arts Santa Mònica, Espai Balcó, 2013) i Un remanso de paz, de Pierre Marquès (galeria Art Lina Valero, 2012).

Escric sobre art a la revista Bonart. La meva tasca, com a col·laboradora freelance, i redactora, s'ha desenvolupat principalment en premsa escrita, a les revistes Barcelona Metròpolis, Time Out Barcelona, Butxaca i El Temps d'Art i al diari Avui. En llengua castellana he publicat al Diario de Mallorca, a la revista Arte al Límite, al Cultura/s de La Vanguardia i a El Estado Mental.

He treballat com a editora per a Ediciones Polígrafa. 

He format part de diversos jurats de premis i certàmens i he col·laborat en diferents projectes amb la Fundació "la Caixa", l’Associació Consell de Cent, l'organització FoodCultura, d'Antoni Miralda, el Museu Picasso, La Virreina – Centre de la Imatge, la Fundació Vila Casas, l'Associació Joan Ponç, la galeria Y Gallery de Nova York i Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, entre altres. Soc membre de l'Associació Catalana de Crítica d'Art (ACCA) i de l'Associació Internacional de Crítics d'Art (AICA).

ainamercader
(at)
gmail

2023


No comments:

Post a Comment