Ausgang | Art

Aina Mercader


Aina Mercader

Sóc coordinadora de projectes expositius, comissària i crítica d’art

Actualment, estic treballant com a coordinadora en la museïtzació de les Cases Barates del Bon Pastor, un projecte impulsat pel Museu d’Història de Barcelona (MUHBA). Abans he coordinat, entre altres, les exposicions Alimentar Barcelona. Ciutat, proveïment i salut (MUHBA, Saló del Tinell i capella de Santa Àgata, 2021-2022); El Camp de la Bota, de Francesc Abad (MUHBA, capella de Santa Àgata, 2019) o La ferida d’Hipercor. Barcelona 1987 (Fabra i Coats – Espai Zero, 2017-2018).

Com a comissària, he curat les exposicions Volaverunt. Els gravats de Goya (Ca l’Arenas Centre d’Art – Museu de Mataró, 2021-2022) amb intervencions d’Irene Solà, Marcos Prior, Anna Dot i la Compañía La Soledad); Miralls de pedra, d’Enrique Asensi (Museu de Montserrat, 2018); Contra Arranz-Bravo (Fundació Arranz-Bravo, 2015), Tot serà oblidat de Pierre Marquès (Arts Santa Mònica, Espai Balcó, 2013) i Un remanso de paz de Pierre Marquès (galeria Art Lina Valero, 2012).

Escric sobre art a la revista Bonart. La meva tasca, com a col·laboradora freelance, redactora o coordinadora, s’ha desenvolupat principalment en premsa escrita, a les revistes Time Out Barcelona, Butxaca i El Temps d’Art i al diari Avui. En llengua castellana he publicat al Diario de Mallorca, a la revista Arte al Límite, al Cultura/s de La Vanguardia i a El Estado Mental

He treballat com a editora per a Ediciones Polígrafa. 

He format part de diversos jurats de premis i certàmens i he col·laborat en diferents projectes amb la Fundació “la Caixa”, l’organització FoodCultura d’Antoni Miralda, el Museu Picasso, La Virreina – Centre de la Imatge, la Fundació Vila Casas, l'Associació Joan Ponç, la galeria Y Gallery de Nova York i Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, entre altres. Sóc membre de l’Associació Catalana de Crítica d’Art (ACCA) i de l’Associació Internacional de Crítics d’Art (AICA).


ainamercader 
(at) 
gmail

2022
No comments:

Post a Comment